Nacionalni park Krka

Rent a car Hrvatska - Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka

DESTINACIJE

Jedna od destinacija koje ljudi posjećuju kad iznajme vozilo u Lutar rent a car-u je nacionalni park Krka. Park se nalazi 90km sjevero-zapadno od Splita (ruta preko autoputa). Cijena autoputa u jednom smijeru do N.p. Krka iznosi 33 kune (izlaz Skradin). Dolazak na Krku je također moguć državnom cestom od Splita prema Šibeniku i u prosjeku je 30 min duža od autoceste ali nema naplate autoputa i krajolik je mnogo ljepši. Ukoliko želite iznajmiti vozilo iz naših poslovnica u Zadru ili Splitu veoma ćete lako doći do nacionalnog parka Krka.

Cijene karata ovise o dobu godine. Najviše posjetitelja dolazi u  periodu od Travnja do Listopada sa iznimkama u Srpnju i Kolovozu kao mjesecima sa najvišim cijenama ulaznice.

Cijena ulaznice u Travnju, Svibnju, Lipnju, Rujnu i Listopadu iznose 110 kuna za odrasle te 80 kuna za djecu od 7 do 18 godina.

Cijena ulaznice u Srpnju i Kolovozu iznosi 200 kuna za odrasle te 120 kuna za djecu od 7 do 18 godina. U ovom periodu godine posjeta parku iza 16h nudi povoljniju cijenu ulaznice stoga je cijena smanjena na 145 kuna za odrasle te 90 kuna za djecu od 7 do 18 godina.

Dijeca mlađa od 7 godina nemoraju plaćati karte.

U cijenu je uključen PDV 25%.

Opće činjenice

Krka je status nacionalnog parka dobila 1985 godine. Nalazi se u središnjoj Dalmaciji, a svoje ime je dobila po rijeci Krka koja protječe kroz nacionalni park te ima sedam vodopada sa ukupnim padom od 242m. Izvor Krke se nalazi u podnožju planine Dinare. Rijeka je duga 75 km u ulijeva se u Jadransko more kod grada Šibenika. Park se prostire na 109 km četvornih i ima više od 700000 posjetitelja godišnje.

Više od 80 različitih vrsta biljaka, 18 različitih vrsta riba, 222 vrste ptica i 18 vrsta šišmiša nalaze se u nacionalmom parku Krka. Velik broj flore i faune u parku su zaštićene endemske vrste što Krku čini parkom velike važnosti.

Karka nudi dosta zanimljivosti posjetiteljima kao što su pješačke staze, izleti brodovima, razne prezentacije, suvenirnice, restorani s domaćim jelima... dok tri najzanimljivije lokacije parka čine:

Skradinski buk – prirodni bazen sa čistom vodom kombiniranim sa 17 visokih vodopada i kaskada koji se prostiru 400 metara u dužinu te više od 100 metara u širinu. Ova lokacija se smatra jednom od najljepših vodopada kalcijevog karbonata u Europi.

Roški slap – je šeti vodopad u nizu u toku rijeke Krke koji je ime dobio po utvdri Rog. Sastoji se od nekoliko kaskada bogatih bujnom vegetacijom. Glavni vodopad je visok 15 metara i ulijeva se u Visovačko jezero.

Visovac – otok koje se nalazi unutar nacionalnog parka čiji prvi spomen datira iz 1345 godine kao poklon Ladisvala I knezu Budislavu. Stotinu godina nakon ustanovljen je franjevački samostan koji dan danas obitava na istom mjestu.

Nadamo se da su pružene informacije bile od pomoći te da će te nas kontaktirati ukoliko iznajmljujete vozilo.

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum